incluvisie

Thema Inclu(vi)sie  
  Rol van gemeenten en bestuurders bij de opbouw van inclusieve kind voorzieningen  
Datum 16 juni 2017  (nieuwe datum, was 19 april 2017)  
Tijd 13.30 – 17.00 uur  
Locatie Breda  
Bestemd voor     Wethouders, beleidsmakers, bestuurders opvang, onderwijs en zorg

 

Op basis van inspirerende voorbeelden én de kennis van PACT als landelijk project gaan we op zoek naar aanknopingspunten hoe verschillende partners de gewenste samenwerking kunnen opbouwen én versnellen. In een dialoogsessie identificeren we ‘gouden regels’. Doel is om een eigen werkagenda op te stellen over inclusief en interprofessioneel werken.

 

Het programma van 16 juni 2017 (PDF)  

Organisatie:      Ellen Huinink, Lisette Plasmans 
Samen met:      Teun Dekker, IKC de Kroevendonk
  Nicole Hanegraaf, DELTA onderwijs
  Paul Nota (rendement PACT-aanpak)
  Gerdi Meyknecht, PACT

 

 aanmelden web

 

zuidhollmkoekoekAmbassadeur: Margôt Koekkoek

06-1370769

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ik ben Margôt Koekkoek en als ambassadeur ben ik betrokken bij het uitdragen van het PACT-gedachtengoed voor de regio Zuid Holland en de grote steden: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Ik voel me verbonden met PACT omdat ik geloof dat de pedagogische speel- en leeromgeving voor 0-7 jarigen in Nederland beter kan. Krachtiger. Het is nu veelal een geschakeld aanbod van voorzieningen die onvoldoende op elkaar aansluiten, waardoor het realiseren van een doorgaande lijn lastig is. Bij jonge kinderen wordt de basis gelegd, juist deze groep heeft recht op een sterke pedagogische omgeving. Een kindcentrum voor 0-7 jarigen biedt een plek voor kinderen waar het veilig is, waar er vaste gezichten zijn op de dag en waar diverse talentvolle medewerkers samenwerken en expertise aanwezig is om alle kinderen maximale ontwikkelingskansen en ondersteuning te bieden.
Ik draag daarom graag bij aan de realisatie van zo'n rijke speel- en leeromgeving door middel van het stimuleren van de IKC ontwikkeling.


img width 300 CAS6139vkEn het bespaart u een duur tripje buitenland…

Er worden door bestuurders en leerkrachten van scholen en kinderopvangorganisaties heel wat bezoekjes gebracht aan locaties waar onderwijs en kinderopvang (en soms ook welzijn en zorg) geïntegreerd zijn. Een aantal geluksvogels heeft de mogelijkheid om inspiratie op te doen in Denemarken, Zweden of Duitsland.
Goed nieuws; om het gevoel van een internationaal IKC te krijgen, hoef je helemaal Nederland niet uit!