Thema ZEELAND op KOERS  
  PACT en het Zeeuwse IKC netwerk over de meerwaarde van de interprofessioneel werken en de medewerker van de toekomst  
Datum 17 mei 2017  
Tijd 16.45 – 20.30 uur  
Locatie ROC-Scalda, Bessestraat 4, 4462 Goes  
Bestemd voor    bestuurders, beleidsmedewerkers, professionals IKC, onderwijs, opvang en zorg

 

Het is de zesde keer dat dit Zeeuwse netwerk bij elkaar komt. Samen met PACT wordt een regio-event georganiseerd waar ook West Brabant voor is uitgenodigd. Wat mag u verwachten? Mooie voorbeelden over doorgaande ontwikkellijnen, inclusief en interprofessioneel werken, een inspirerende lezing over de kern van inclusief werken en inzicht in de resultaten van het landelijk project PACT.
U kunt ervaring en kennis inbrengen en delen. Tevens informeren we u over de nieuwe opleiding ‘Pedagogisch Educatief P:rofessional’ die in oktober 2017 van start gaat. Hoe verder?
Het Zeeuwse IKC netwerk zal onder de vlag van ROCKO verder zeilen.

De kosten voor deelname aan het netwerk bedragen € 50,-, inclusief de maaltijd.

Organisatie:     Emile Eshuis
Samen met:     RPCZ
  Thomas de Vries, tegenspreker Holland INcompany
  PACT Brabant West/Ellen Huinink
  Scalda, Hogeschool

 aanmelden web

Op donderdag 1 oktober vond de derde Zeeuwse IKC netwerkbijeenkomst plaats in de Hogeschool Zeeland te Vlissingen. De bijeenkomst werd geopend door gastheer Henk Zielstra (Managing Director/wnd, Dean Academie Zorg en Welzijn & Academie Educatie en Pedagogiek). Henk Zielstra gaf al snel het woord over aan Emile Eshuis (RPCZ/PACT) die benadrukte dat de Zeeuwse IKC netwerkbijeenkomsten - die hij samen met Betty de Jaeger (RPCZ) nu voor de derde maal organiseerde – tot doel hebben om kennis te delen en te bundelen en elkaar te inspireren door proeftuinen op te stellen en ervaringen uit te wisselen. De netwerkbijeenkomsten zijn bestemd voor professionals in onderwijs, kinderopvang en zorg die met elkaar werken aan de totstandkoming van kindcentra. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de kinderen voor wie we het allemaal doen!

zeelandeeshuisAmbassadeur: Emile Eshuis

06-21821947

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mijn naam is Emile Eshuis en als ambassadeur ben ik betrokken bij het uitdragen van het PACT-gedachtengoed voor de regio Zeeland en West Brabant.

Het bouwen aan een betere pedagogische speel- en leeromgeving voor kinderen van 0 tot 7-jaar met ouders en professionals vormt mijn uitdaging. Voor deze leeftijdsgroep is sprake van een lappendeken aan voorzieningen die onvoldoende of niet op elkaar aansluiten. Een ontwikkelingsachterstand in de eerste levensjaren opgelopen is moeilijk tot niet in te halen.

Mijn energie besteed ik graag aan het helpen van professionals bij de realisatie van een een rijke speel- en leeromgeving en aan het realiseren van uitstekend en uitdagend onderwijs voor alle kinderen. Het Integraal Kind Centrum biedt een omgeving waarin alle kansen liggen om hieraan vorm te geven.

ikc

Met genoegen nodigen we u uit voor de 3e Zeeuwse IKC-netwerkbijeenkomst op donderdag 1 oktober 2015.We zijn te gast bij de HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4 in Vlissingen.

Het doel van het IKC-netwerk is het uitwisselen van kennis en ervaring op (in)formele wijze; inspiratie en leren van ervaringen van collega’s.