pippiMet: Margot Koekoek, adviseur onderwijs en kindcentra
Door: Merel Steinweg

Willen we eigenlijk allemaal niet het liefste buiten de lijnen kleuren als het nodig is? Iets beters creëren als het bestaande niet meer toereikend is? Willen we niet allemaal de Pippi Langkous zijn, die regelmatig alle regels aan haar laarzen lapt? Want iedereen weet toch dat er met die saaie, brave en autoriteitsgevoelige buurkinderen Tommy en Annika geen strijd gewonnen wordt. “Ja, we hebben Pippi’s nodig” zegt Margot Koekkoek, ambassadeur van PACT. “Als vormgevers van Integrale Kindcentra hebben we lef nodig om de kaders op te rekken. We moeten het als onze missie zien om grenzen op te zoeken en werkbare, nieuwe samenwerkingsvormen te bouwen”.

Lees meer Reactie (0) Hits: 1299

djgm taalopmaat3 e1417373702124Door: Merel Steinweg
Met: Monique Mul, Mirjam van Baar, Kinderopvang Langedijk

Dezelfde taal

Het spreken van dezelfde taal is een voorwaarde om samen te ontwikkelen, groeien en verbeteren. Tussen scholen, opvang en zorg betekent dat het spreken over dezelfde ambities, visies en pedagogisch beleid. In de klas betekent dat letterlijk Nederlands leren spreken. Met de recente komst van grote aantallen anderstalige kinderen merkt Monique Mul, directeur Stichting Kinderopvang Langedijk, hoe belangrijk het is dat juist in deze tijden onderwijs, opvang en zorg elkaar versterken. ‘Nu kunnen we zien wat onze investering in samenwerking oplevert. Dat we samen staan voor de optimale ontwikkeling van deze kinderen, maar ook erkennen dat het een zoektocht is’

Lees meer Reactie (0) Hits: 1077

Met: Kirstie van der Heide-Güthe - Kindcentrum de Aventurijn
Door: Merel Steinweg

Kijken met nieuwe ogen
windowlligh001Onze nieuwste leerling in groep drie kreeg op zijn eerste schooldag een rondleiding in ons kindcentrum. En wie kan die rondleiding beter geven dan zijn toekomstige klasgenoten. Op dit soort momenten ben ik altijd benieuwd wat onze kinderen nou laten zien van het kindcentrum. Wat vinden ze bijzonder en wat beschouwen ze als normaal? En bovenal, wat leren nieuwe ogen ons? 

Lees meer Reactie (0) Hits: 3464