Slide 1
Pact voor Kindcentra

Een ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar; waarin ieder kind meedoet, meetelt en leert, waarin professionals met plezier werken & waarin ouders, kinderen en medewerkers samen optrekken

Slide 1
Pact voor Kindcentra

Een ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar; waarin ieder kind meedoet, meetelt en leert, waarin professionals met plezier werken & waarin ouders, kinderen en medewerkers samen optrekken

previous arrow
next arrow
180530 eehuis

Ambassadeur:
Emile Eshuis
06 - 21821947
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

Als ambassadeur van PACT voor Kindcentra in Zeeland en Goeree Overflakkee zet Emile Eshuis zich in voor de realisatie van een rijke speel-, leer- en ontwikkelomgeving voor alle kinderen van 0-12 jaar en van 7 tot 7 gedurende de dag. Kinderen worden in deze omgeving begeleid door professionals van kinderopvang, onderwijs en zorg, die op interprofessionele wijze samen werken en plezier hebben in hun mooie werk. Zijn inzet is gericht op het bereiken van deze doelen door afwisselend te inspireren, aan te jagen, te bevragen en partners bij elkaar te brengen. Hierbij spelen zeker niet in de laatste plaats de ouders een grote rol.

Het netwerk dat Emile hiervoor inzet is Zeeuws en Zuid Holland breed en bestaat uit betrokkenen van gemeenten, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.

180530 eehuisOuderparticipatie of beter gezegd ouderpartnerschap voor elkaar boksen op een integraal kindcentrum: hoe doe je dat? PACT voor Kindcentra startte een aantal proeftuinen om dit handen en voeten te geven in de praktijk, op basis van de aanpak en uitgangspunten van Actief Ouderschap.

Emile Eshuis, adviseur bij RPCZ, adviesbureau voor onderwijs en kindcentra, én ambassadeur van PACT voor Kindcentra is nauw betrokken bij de proeftuin op kindcentrum Biervliet in Zeeland. We vragen hem naar zijn wensen en verwachtingen.

Actief Ouderschap“Als kindcentrum wil je niet alleen laten zien waar je mee bezig bent, je wilt ook van de ouders weten wat hen bezighoudt. Je kunt elkaar namelijk versterken”, aldus Judith Gravemaker, directeur van Kindcentrum Biervliet. Zij fungeerden als proeftuin voor de gelijknamige aanpak van Actief Ouderschap en werden daarbij begeleid door Emile Eshuis, PACT voor Kindcentra ambassadeur in de Zeeuwse regio. In het magazine van RPCZ dat onlangs verscheen lees je meer over de aanpak om ouderparticipatie naar een hoger plan te tillen. 

 

Ben jij ook geïnteresseerd in deze aanpak, neem dan contact op met de PACT voor Kindcentra ambassadeur in jouw regio.

 

a7d24dff c4ab 4df0 a36e c66f1161a6a9Onze PACT voor Kindcentra ambassadeur in Zeeland, Emile Eshuis, organiseerde op 19 februari jl. in samenwerking met KOZV, KO Eigenwijs, SKOH, Perspecto en RPCZ de masterclass Ruimte voor het jonge kind. Annerieke Boland, lector jonge kind aan de Hogeschool iPabo in Amsterdam hield een inspirerend betoog over de bijdrage van het spel aan de ontwikkeling van jonge kinderen. Spelend leren kwam ruim aan bod en het hulpje van de drie v’s die staan voor verkennen, verbinden en verrijken zullen op de werkvloer nog lang naklinken in Zeeuws Vlaanderen.

 

Om het volledige verslag te lezen klik hier.