Slide 1
Pact voor Kindcentra

Een ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar; waarin ieder kind meedoet, meetelt en leert, waarin professionals met plezier werken & waarin ouders, kinderen en medewerkers samen optrekken

Slide 1
Pact voor Kindcentra

Een ontwikkelomgeving voor kinderen van 0 tot 12 jaar; waarin ieder kind meedoet, meetelt en leert, waarin professionals met plezier werken & waarin ouders, kinderen en medewerkers samen optrekken

previous arrow
next arrow
180530 jrunia

Ambassadeur:
Jitty Runia
06 - 36418017
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                                                 

Democartisch burgerschapChristel Eijkholt doet promotie onderzoek met als onderwerp: ‘Wat een pedagogische benadering gebaseerd op kinderrechten en inclusief democratisch burgerschap, kan betekenen voor 0 -12 jarigen’. Door (inter)nationaal literatuur onderzoek, maar ook door kinderen te laten mee doen, meedenken en meepraten in haar onderzoek, wordt duidelijk wat dit concreet kan betekenen in de praktijk. 
Het Nederlands Jeugd Instituut was zeer geïnteresseerd in haar bevindingen, omdat zij het versterken van de pedagogische basis, als een van de succesfactoren ziet van een ‘kansrijk leven’. Reden voor ambassadeur Jitty Runia om een kleinschalig webinar op 16 februari te organiseren.

Artikel5 foto8 20200218 067M.Muus De toekomst van ons onderwijs organiseerde op 13 februari de discussiebijeenkomst ‘een sterke vroege start’ over de investering in jonge kinderen. Op basis van 3 stellingen gingen de tafelgasten en het publiek met elkaar in dialoog. Een verslag van de discussie kun je hier terugvinden. De podcast is hier terug te luisteren. Vanaf 1:14 vertelt Jos van Zutphen, deelnemer aan de Kennistafel PACT voor Kindcentra, je meer over de dagarrangementen bij de Wijde Wereld in Uden en Jitty Runia, PACT voor Kindcentra ambassadeur, over het beroepsbeeld medewerker IKC en de verbinding tussen opleidingen en praktijk.

Als je het discussiestuk van de Toekomst van het onderwijs wilt teruglezen, kan dat hier.

 

GemeenteVeenendaalIn 2015 besloot de gemeente Veenendaal een impuls te geven aan de ontwikkeling van integrale kindcentra, gekoppeld aan een ambitieus nieuwbouwplan. Maar voordat nieuwbouw plaatsvindt zullen de beoogde partners eerst een gezamenlijke visie ontwikkelen en die in een samenwerkingsovereenkomst vastleggen. Dat is niet altijd eenvoudig.